Anasayfa Editörün Seçtikleri Mardinli müzik öğretmeni yaptığı işle hem kültürü koruyor hem de genç kızlara umut oluyor!

Mardinli müzik öğretmeni yaptığı işle hem kültürü koruyor hem de genç kızlara umut oluyor!

, admin

ŞAHİN YALDIZLI – Konya

Mardinli Müzik Öğretmeni Çilem Can Damar, ev ekonomisine katkıda bulunmak ve kültürü yaşatmak amacıyla, ‘Raks Def’ ismiyle Erbane grubu kurdu. Damar, kurduğu ekiple nişan ve düğünlere gidip, yöresel oyunlar sergiliyor. 

Mardin Kızıltepe’de yaşayan Çilem Can Damar, 2022’de bir Erbane grubu kurdu. Damar, bölgede yaşan genç kızlara da umut ışığı oldu. İş imkanlarının azlığı nedeniyle birçok genç bölgede iş bulmakta zorluk çekerken, Damar’ın ekibinde yer alan kızlar ise hem ev ekonomisine katkıda bulunuyor hem de kültürü koruyup, tanıtılmasını sağlıyorlar. 

“GÜNEYDOĞU’DA KÜLTÜRÜ YAŞATIYORUZ”

Kurduğu Erbane Grubu’nun bölge insanı tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Damar, grubun kısa sürede Güneydoğu Anadolu’da popüler hale geldiğini belirtti. Mardin ve ilçelerindeki düğünlere de gittiklerini ifade eden Can Damar, “2022 yılında Erbane Grubunu kurdum. İş genelde çok yoğun geçiyor, bazen aileme vakit ayıramadığım zaman da oluyor. Ama gelin ve damatlarımızın mutlu olması, kızlarımızın kendi paralarını bu işle kazanması ve kültürün korunması o yorgunluğu alıyor. Ben de kızlarım da (çalışanlar) bu işi severek yapıyoruz. Güneydoğu’da kültürü yaşatıyoruz. Kültürel alanda hizmet verdiğimiz için, şehir içi ve şehir dışından çok talep oluyor. Taleplere yetişmek amacıyla ikinci grubumuzu da kurduk.” diye konuştu. 

0 yorum
0

Yorum Yapın