Anasayfa Editörün Seçtikleri Futbol Oynayan Çok Saha Yok: Muş’ta Semt Sahaları Çağrısı

Futbol Oynayan Çok Saha Yok: Muş’ta Semt Sahaları Çağrısı

, admin

YUSUF ÖZGÜR BÜLBÜL – Muş

Muş’ta bulunan futbol sahası yıkılarak millet bahçesi yapıldı. Yerine yapılan saha da merkezin dışında olunca sporcular zor durumda kaldı. Kentte amatör futbol ile ilgilenenler eksikliğin giderilmesi için semt sahaları yapılması çağrısı yapıyorlar.

“Sahaları gençlerden uzağa kaçırmamamız lazım”

Alparslan Has

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Muş Şube Başkanı Alparslan Has, Muş’ta geçmiş yıllardan beri tesisleşme sorunu olduğunu belirterek, yeni yapılan stadın şehir merkezinden uzak olmasından ötürü çocukların ve gençlerin spor yapma imkânlarına yeteri kadar erişemediğine dikkat çekti. Has, “Mahallelerde semt sahalarının yapılmasını istiyoruz. Sahaları gençlerin ayağına getirmemiz lazım, sahaları gençlerden uzağa kaçırmamamız lazım” dedi.

Muş’un Bölgesel Amatör Lig’deki (BAL) temsilcisi Menderesspor’un teknik direktörü de olan Alparslan Has, “… Sahamız yıkılmıştı, millet bahçesi yapıldı. Yeni ve güzel bir tesis yapıldı ama çok uzak… Yanımızda bulunan Erzurum, Bingöl ve Van bu konuda çok iyi. Biz bırakın para kazanmayı çocuklarımızın duşunu alabileceği, yemek yiyebileceği, dinlenebileceği bir spor tesisinin olması lazım. Yeni yaptıkları tesis Karasu’da yapıldı ve 6-7 kilometre uzaklıkta. Sahaları gençlerin ayağına getirmemiz lazım sahaları gençlerden uzağa kaçırmamamız lazım. Muş’ta gençlik elimizden kayıyor. Bu çocukları kazanmamızda en büyük etken spor” diye konuştu.

 “Profesyonel ligler oynanıyor ama amatör ligler oynatılmıyor”

Kemal Türkan

Amatör sporcuların pandemi sürecinde yaşadığı sorunlara da değinen Alparslan Has, şöyle konuştu: “Halı sahalar yasak, idman yapsak maç tarihleri belli değil. Oyuncular maaş alamıyor. Olacaksa ne zaman olacak bunun adı konmalı. Tüm sporcular amatörden üst liglere çıkıyorlar. Profesyonel ligler oynanıyor ama amatör ligler oynatılmıyor. Belediye başkanımız, valimiz, yöneticilerimiz lütfedip bizi çay içmeye davet etsinler biz de sorunlarımızı anlatalım, fikirlerimizi sunalım. Şahsımıza bir şey istemiyoruz. Memleketin çocuklarına spor yapacakları alan istiyoruz. Trabzon’da yüzün üzerinde amatör kulüp var futbol şehri olmuş, bizde de o yetenekler var ama biz sahip çıkamıyoruz.”

Türkan: 30 yıl geçti halen bir semt sahası yok

Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Türkan da semt sahalarının yaklaşık 30 yıldır gündemde olduğunu ancak henüz Muş’un semt sahalarına kavuşmadığını söyledi. Muş’ta spor kulüplerinin sorunları olduğunu vurgulayan Türkan, “İlimizde mevcut oynanacak olan maçlar için bir stadımız yok, olanlar yıkıldı zaten. Valimizin aracılığıyla Zafer mahallesinde bir sentetik saha yapıldı ama bazı eksiklikler var” diye konuştu. Kemal Türkan, Muş’un 5 parçaya bölünerek yapılacak semt sahalarından binlerce sporcunun faydalanabileceğini ifade etti.

“Araç ve yakıt masrafları karşılanmalı”

 İlçelerde faaliyet gösteren amatör spor takımlarına da değinen ASKF Başkanı Türkan, ilçe takımlarının da yeterli desteği alamadığından ötürü liglere katılmakta güçlük çektiğini belirtti. Malazgirt’in 135 kilometre uzaklıkta olduğuna dikkat çeken Türkan, “gidiş geliş 270 kilometre yapıyor. Hakikaten imkanlar el vermiyor. İlçelerimiz güzel statlara kavuştular bu konuda da teşekkür ediyoruz yetkililere ancak kulüplerin faal olabilmesi için de kaymakamlıklardan destek istiyoruz. Amatör kulüplerin büyük bir masrafı yok. Malazgirt, Bulanık gibi uzak ilçelerimizin yaşaması, yaşatılması için bunların araç, yeme içme, yakıt gibi masraflarının karşılanması lazım” diyerek belediye başkanlarına destek çağrısı yaptı.

0 yorum
1

Yorum Yapın