Anasayfa Editörün Seçtikleri KHK’lıların gözü altılı masada

KHK’lıların gözü altılı masada

, admin

İSMAİL ERSAN – Yalova

Muhalefet partilerinin haklarının geri verileceğine dair açıklamaları Kanun Hükmünde Kararnamelere adları eklenerek görevlerinden uzaklaştırılanlara umut oldu. KHK’lı Bünyamin Erdoğan, “KHK’lı sorununun en kolay ve basit çözümü siyaseten olacak. Bütün KHK’lılar umutlarını altılı masaya bağlamış durumda” dedi.

Yalova KHK Platformu üyeleri, beraat, takipsizlik alan ve bu kararları kesinleşenler ile haklarında herhangi bir adli işlem olmayan KHK’lıların kamuya iadelerine ilişkin bir ilerlemenin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Platform üyelerinden Bünyamin Erdoğan, KHK meselesinin siyasi bir problem olduğunu aktardı. Umutlarını altılı masaya bağladıklarını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

“KHK’lı sorununun en kolay ve basit çözümü siyaseten olacak. Bütün KHK’lılar umutlarını altılı masaya bağlamış durumda. Aslında siyasi geçmişlerine baktığımızda hepsinin devletçi zihniyetleri, refleksleri  var. Yine de altılı masa bu atmosferde konsensüs sağlanırsa tek umut gözüküyor. Baskı arttıkça siyasi çözüm yaklaşacak, daha kolay olacak diye düşünüyorum. Siyasi talep ve baskı arttıkça KHK meselesi de gündeme geldikçe yine bu iş siyaset eliyle çözüme kavuşacaktır.” 

Yasal olarak hak arayışlarının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Erdoğan, “Platformlar bu süreçte yasal zeminde şartları zorlayan ve KHK meselesini de gündemde tutan araç haline geldi. Bizim siyasiler tarafından görülmeye, muhatap alınmaya, söz verilmeye başlandı. Çok önemli bir kazanım. Bunu arttırarak daha planlı, daha programlı daha apolitik davranarak şartları zorlayarak siyasi olarak da partilerden ulaşabildiğimiz herkesle diyalog kurarak harici seslere çok takılmadan şartları zorluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yargı kararları uygulanmalıdır

KHK’lı Aytekin Uzundemir de yargı kararlarının uygulanması gerektiğine vurgu yaptı. Uzundemir şunları kaydetti:

“Altılı masanın bu işe kökten bir el atması lazım. Eğer buna kökten el atmazlarsa kendileri de bu mağrurların bir parçası olacaklar. Hayat devam ediyorken bu işe dört elle sarılmaları gerekiyor.”

Uzundemir, yapılan haksızlıklara boyun eğmeden yasal zeminde hak arayışında olacaklarını söyledi. Uzundemir, yumurta satarak ailesini geçindirdiğini de aktardı. 

0 yorum
0

Yorum Yapın